Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Default maka work kaha ang tawo na gi TB under medication?

Gi petitionan kos akoang mama paadto sa New Zealand. Upon medical, na found out na nay densities nakit.an sa ako lungs Xray. A pulmonologist diagnosed it as PTB or pulmonary tuberculosis. Positive sad kos skin test. Pero murag dili man active na TB kay wa man ko ga luya, di sad ko masakiton, active pd akong lifestyle, physically fit and medium built(dili masakiton og porma) and wala sad koy bisyo. And most of all wala ko gi isolation so I assume dili ni active, katong state na makatakod na. Gipa under medication ko nia for 6months or mu extend pa guro na depende sa improvement para ma approve ako petition. Unya karon, giingnan man kos akong mama na manrabaho sah ko dri samtang nag medication ko samtang di pa ko releasan og medical clearance sa doctor. Unya ang pangutana karon, makatrabaho kaha ko bsag nay densities nakit.an sa akong lungs? Engineer diay ko mga migo.

sir, if ge medicate ka sa ako lang na sabtan ha kay active na siya, naa juy PTB nga asymptomatic (kanang wala kay symptoms ma bati). Ang PTB natural ra na sa atong mga Pilipino kay #1 na nga sakit sa atoa, bisan wala kay bisyo pero 2nd hand smoker ka, dako sad posibilidad magka TB ka. If na tapos na nimu ang medication, lets say dili na active ang PTB, naa gihapon na scar nga makita sa imu xray (fibrosis), i dunno if maka lusot ka sa medical pa NZ. regarding sa kung maka trabaho ba ka while on medication, i think dili sad kay diba mag medical man gihapon ka kung new employee ka, unless ma tagaan kag medical clearance sa doctor.

TS, if nahuman na nmu ang 2 weeks treatment ma consider naka as not contagious, yes madawat ka sa work pangayo lang clearance sa imong pulmo na fit to work, for support.

Quote Originally Posted by mocha88 View Post
    sir, if ge medicate ka sa ako lang na sabtan ha kay active na siya, naa juy PTB nga asymptomatic (kanang wala kay symptoms ma bati). Ang PTB natural ra na sa atong mga Pilipino kay #1 na nga sakit sa atoa, bisan wala kay bisyo pero 2nd hand smoker ka, dako sad posibilidad magka TB ka. If na tapos na nimu ang medication, lets say dili na active ang PTB, naa gihapon na scar nga makita sa imu xray (fibrosis), i dunno if maka lusot ka sa medical pa NZ. regarding sa kung maka trabaho ba ka while on medication, i think dili sad kay diba mag medical man gihapon ka kung new employee ka, unless ma tagaan kag medical clearance sa doctor.
    Mao lage sad ila ingon. Hay pait. Kutob nalang jd cguro kos pinas ani manrabaho?

- - - Updated - - -

Quote Originally Posted by chocofudge View Post
    TS, if nahuman na nmu ang 2 weeks treatment ma consider naka as not contagious, yes madawat ka sa work pangayo lang clearance sa imong pulmo na fit to work, for support.
    actually, nahuman na nakong 2 months na treatment. Nya giresetahan napd ko niag lain tambal. Murag mudagan pag 6months ako treatment ani.

[

actually, nahuman na nakong 2 months na treatment. Nya giresetahan napd ko niag lain tambal. Murag mudagan pag 6months ako treatment ani.[/QUOTE]

6 mos man jud ang complete treatment sa TB but if ma complete na nmu ang two weeks dli naka makatagod, thus pwed naka mo wrk, bsan ongoing imong treatment.

Quote Originally Posted by chocofudge View Post
    [

actually, nahuman na nakong 2 months na treatment. Nya giresetahan napd ko niag lain tambal. Murag mudagan pag 6months ako treatment ani.
    6 mos man jud ang complete treatment sa TB but if ma complete na nmu ang two weeks dli naka makatagod, thus pwed naka mo wrk, bsan ongoing imong treatment.[/QUOTE]

lamat sa tambag bai. May nalang mamuhonan nalang kog panrabaho dri kung wa nakoi chance ma approve para NZ kay tungod anang scar sa lungs. Daghan sad ko nadunggan about ana. Ambot kaha kung ma approve pako.

lamat sa tambag bai. May nalang mamuhonan nalang kog panrabaho dri kung wa nakoi chance ma approve para NZ kay tungod anang scar sa lungs. Daghan sad ko nadunggan about ana. Ambot kaha kung ma approve pako.[/QUOTE]

Oops..im a girl, anyways..just try your luck here..

Ako ts naa pud koy abnormality sa ako lungs bag-o lng ko nagpa pulmonary clearance.

Lisud kaau na imo sitwasyon sa imo ts kay gi treatment ka for 6 months pasabot ana dili ka fit to work unless ang imong company kay dili mangita ug chest x-ray. Basin scar ra na imoha ts?

Quote Originally Posted by luff101 View Post
    Ako ts naa pud koy abnormality sa ako lungs bag-o lng ko nagpa pulmonary clearance.

Lisud kaau na imo sitwasyon sa imo ts kay gi treatment ka for 6 months pasabot ana dili ka fit to work unless ang imong company kay dili mangita ug chest x-ray. Basin scar ra na imoha ts?
    So nag medication pd ka? Para nako fit to work man ko. Wa gyuy luya nako na feel. Cge pa gae kog dagan mga fun run tag 21k. haha. Cge sad kog gym. Active jd ako lifestyle. While maintaining these medicines. Dili kaha ko releasan og clearance ana to work?

Quote Originally Posted by SemUnderscore View Post
    So nag medication pd ka? Para nako fit to work man ko. Wa gyuy luya nako na feel. Cge pa gae kog dagan mga fun run tag 21k. haha. Cge sad kog gym. Active jd ako lifestyle. While maintaining these medicines. Dili kaha ko releasan og clearance ana to work?

Wala ko nag medication ever since. Not sure kung asa ni nako nakuha. Everytime magpa xray ko naa ra jud ni siya. Bag-o ra na nimo nakit-an? Ako kay wala man daun ko gi under medication pag first nakit-an. Gi under observation pa ko for 3 months. nya after 3 months pa xray balik. Kana lisud man na imoha kay basin ang nakit-an sa doctor active na, nya basin makatakud
    .

11.    Advertisement

Page 1 of 3 123 LastLast