Sayangan kaayo ko anang ubang practicumer nga mga HRM/Culinary nga nag OJT na sa usa ka establishment, unya dili gyud mag tarong sa ilang trabaho ug dili maningkamot nga makat.on abi kay OJT ra cla nya wala silay sweldo dili pud cla mag tarong sa ilang trabaho, mga walay gana.,
like for ex: Sa Pastry, doing all pastries products ang uban Practicumer dili gyud magtarong, kung imung tudluan murag walay gana unya ligoy pa kaayo ang otok mag tago2 pa ang uban mag likay sa buhaton.,
f naay ipa prepare o ipabuhat bisag tudluan pa dili gyud seryusohon.,
kung mag ingun ana man lang gani nganung ng skwela paman ug HRM/culinary?
sa tinuod lang ang uban diha ni skwela lang gyud ug 2 or 4 yrs sa Culinary unya ni proceed pa gyud ug 2 or 4 yrs pud sa HRM para daghan ug knowledge bahala na ug magbayad silag 100 thousand or up sa school per semister, para lang gyud makat.on. unya ang labas ana, makalimtan lang baya na nmu ang mga gipang tudlo sa school,. diha ra baya gyud ka makat.on sa imung trabaho inig naa naka sa establishment ga OJT..
Kana pa Libre ang Tudlo sa Establishment unya sa School 100 thousand and up per Semister ang teaching...! so nganung dili man maningkamot inig practicum
![Huh](images/smilies/huh.gif)
Libog gyud ko aning uban, sayang gyud ang ligoy nga practicumer, pru di ta kabuot inyo sad nah...!