Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Default Hardisk, CD-rom problem..

gud evening sa tanan.. naka problema ko run.. mao ni ang story... ako kuya nagpa assemble ug computer ba. nya nagpatabang kos amigo nako na suhito... mao nato na assemble na iyang gaming pc pero walay games.. nya akong pc kay naa naman games pero bug-at ako amigo tu-a man consolasyon kay naa lakaw.. mao kani ako gibuhat... off ang computer sako kuya.. ako gi tang2x iyang hardisk ug ako gi ibot akong CD rom para adto nako ibutang iya hard disk.. para ma copy nako ang games nako sa iyang computer.. ( ako di jud suhito sa mga inani-newbie pako) ako gi testingan. mo fit raman ang gma socket so para nako walay problema.. pag on nako. mo adto siya sa "some hardware of software changes occur" mao tong gibalik lang nako ang hardisk sako kuya sa iya pc ug gi taod nako balik ako CD rom... no problem sa pc sako kuya mo andar man. mao gi gamit nako run.. pero ako PC.. mo andar pero need daw niya ang set up disk sa motherboard.. para ma "fix" daw... ako gi butang ang CD sa cdrom. pero wa japon nabasa.. unsaon man nako ni mo abot na ako kuya ig 1AM wa pa nako na butang ang games.. ug guba ako computer. iya computer ako gamit. need help... (gi tan-aw jud nako tanan wires kung naa bay nasayop ug lu-ag. pero sakto raman tanan.. kapila na nako gi balik2x.. T_T) help pls..

Default Re: Hardisk, CD-rom problem..

try lang ug tarong ang mga cables pra sa imo hdd ug cdrom dn check pd bios sa board or i reset ang bios back to default

ong blue screen. masayop nya ko ba.. ask alng ko. mao imo pasabot kadtong advance bios?? i default rato nako?? mabasa ang CDrom ug hardisk niya balik (gi check najud nako tanan cables sir. okey raman. way problema... kapil anako check ang cables.

slave imo gnapasabot dude? if yes, g configure nimo ang pin configuration sa hd sa imo kuya to slave before nimo g taod?

tan.awa sad diay sa bios if okay ba tnan.

@poxkix.. unsa na siya bro wa sad ko kabalo.. basta gi tangtang lang nakoa ng duha ka cable sa CD-rom. nya gi balhin nako sa hardisk sako kuya... as in sakto rajud ang duha ka cable.. pag tan-aw nako sa kadtong bios kay ma detect man ang hardisk.. pero di siya mo adto sa windows screen. mo restart ra siya automatic..

@axis: gi tan-aw amn nako sa bios niya. ma detect man ang CD-rom nako ug hardisk balik.. ang p-roblema lang jud kay kelangan i butang ang CD set-up sa motherboard which gi butang pud nako para ma "fix" daw.. pero mo restart japno siya...

Quote Originally Posted by botoy0917 View Post
    @poxkix.. unsa na siya bro wa sad ko kabalo.. basta gi tangtang lang nakoa ng duha ka cable sa CD-rom. nya gi balhin nako sa hardisk sako kuya... as in sakto rajud ang duha ka cable.. pag tan-aw nako sa kadtong bios kay ma detect man ang hardisk.. pero di siya mo adto sa windows screen. mo restart ra siya automatic..
    slave tawag anah dude, gusto unta nimo ang games nga naa sa imong Hdisk e balhin sa imo kuya so mao imo gtaod ang Hdisk sa imo kuya puli sa cd-rom. sakto? slave tawag anah.

macheck nimo if unsa nga device ang iya e boot una?

ahh!! naka kita ko ana.. kadtong sa advance bios man siguro na.. nag pataka raman ko butang ato... basta mao tong naay SATA,USB,CD-rom sa? kung asa ang i una?? wa ko kabalo ana bro. kita rako. wa sad ko kasabot.. i thought pede ra i taud diritso ang hardisk... kay ana ako migo mura raman daw nag portable ang hardisk.. diritso ra daw. wa ko kabalo palpak diay to ako nabuhat. help bro.. 1am ma abot ako kuya.

Wala ra siguro naka first boot priority imong HDD.

11.    Advertisement

Page 1 of 2 12 LastLast