*********WARNING: TAAS-TAASON BIYA NI NA POST. READ LANG IF YOU REALLY WANT TO HELP OUT**********
Naay saying
"Bros before Ho's", I used to hold that principle like a dogma. Karon, wala nako kahibaw unsa na akong buhaton. Tabanga ta, mga istorya.net. To give you a general overview sa akong situation, it'd be best if mu sugod ko from the beginning.
Naa koy friend, si Procopio (name changed arong walay maka ila). So-ud jud kaayo mi ni Procopio. Confidant ko niya, confidant pud siya nako. Kami duha ang mag hilakay sa shoulders of each other kong naa mi problema.
Si Procopio, na ibog na ni Carlita (Gi ilis napud ang pangalan). Dugay na kaayo siya na ibog niya, wala lang jud siyay courage to say it to her. Kuyaw jud ayo na siya doh. Murag sige rajud na siyag storya about ni Carlita.
Na inspired jud ko sa iyang passion. Waw. Kay amigo man kaayo mi ni Procopio, ni decide ko na mo buhat kog everything para mo tabang niya. So ako-ang gi buhat, since shy kaayo si Procopio, akoy nag una-una og pa gud shot si Procopio ni Carlita (kaila naman pud mi daan ni Carlita). Not only that, ako jud gi-investigate unsay ganahan ni Carlita, unsa iyahang character, unsa iyang gipa ngita in a guy. Human ako gipang inform ni Procopio tanan. Trust na jud kaayo si Procopio nako...
After that, amo gi planohan ,kuyog sa amung barkada, og super ultra sexy char na event nigka Christmas Eve na dira siya mo confess ni Carlita. Grabe jud ayo mig paningkamot ato. Palit mig pillows, sige mig rehearse sa among kanta, ni himo man gani to siyag comics about how much he loves her. Basta grabe kaayo to.
It was nearing Christmas Eve na, unya for some reason, sige raman gihapon mig padayon og text ni Carlita. Ambot ngano. Mu text man siyag kalit og "
hi! naka 8 nakah?"... mga ana gud. Na dilemma ko. Unsa akong buhaton? Nag huna-huna ko kung maayo bani na sige pakog text ani niya. Pero kong ako undangon og text, basin ma weirdan pud siya bah.
Anyways, ni decide ko og padayon og text niya because akong mentality ato is
"Friends ra bitaw mi, it's just for fun, you know." Honestly, lingaw man gud siya i ka-text. Unya naka kita sad ko ngano gi ganahan si Procopio ani niya. Pero naa jud koy some feeling of guilt ato...
Sige, Christmas Eve nah. It's time to rock! Nag convoy mi og duha ka awto pudung sa balay ni Carlita. Amo g set up ang mga awto na mo shine jud ang headlights ni Procopio. Ni ding-dong mi sa iyang house. Na kuwayan ang nawng sa iyang mama. Pero anyway, nangihid kog sulod sa iyang balay para ako i blindfold padong sa gawas sa gate.
Paggawas, sugod dayon kanta og gitar mga dudes (apil ko sa back-up vocals). Ni confess dayon si Procopio after ni kanta siya. Char jud kaayo dudes. Na timingan pajud og fireworks! (wise jud na pasko namo ni g plano) Maytag na video to nako! Stunned gud ayo ang nawng ni Carlita. Murag zombie jud doh, speechless jud to siya. Ni leave dayon mi in basking in kilig-ness. Mission Accomplished!
Pag abot nako sa balay, murag wala man jud ko na lipay. Nag think ko that I should be happy, pero na jealous man pud ko gamay. Ako na gi figure na ako na undangon og text, aron si Procopio napud iyang ma text mate hehe. Pero later that night, ni text man siya nakog
"kaw nag plano a2??". Even though tinood pud na, wala ko ni reply niya.
The next day, ni text napud siya nako. Ako dayon gi sungog
"hoi! si procopio diay?" blah blah. Unya ni reply man pud siyag
"ayy.. di sa ta talk about niya b.. wat u doing? =)" What the pak?! Usaon man pud ni nako? Unsay pasabot ini?
Ni text dayon si Procopio nako na "doh, saktu bato imong g hatag na number nako? dli lagi mo reply si carlita.." FFS, ngano mani? Nag downhill na akong mga plano. Ganahan jud nako undangon og text si Carlita. Pero for some reason, dili man nako kaya. Naa man juy reason na why.. kay murag na ibog man pud ko niya.
Later napd, sige ra ghpon mig text ni Carlita. Ambot unsay na sulod sa akong utok ato, mga dudes. Pero nanghagad to siyag laag nako. Wala naman pud siya ni mention about ni Procopio. So ni decide kog pangayo og update niya. Ni ingon siya nako na cold daw kono kaayo si Carlita niya. Shet.. shet. So anyway, ako nalang jud ingnon si Carlita na whatever was between us should be stopped.
Last Wednesday nag kita mi sa Park Mall. Pag-abot niya, ni lanay ko. Amazing jud kaayo siya doh. Love is a b!tch jud bai. Wala jud ko naka ingon. So later na sa night, sa taxi namo, naka buhat mig something na pretty sure well over the "friend zone". Damn. Na ibog najud ko niya. Damn. Unsaon naman ni nako. I've dug my own grave. Ako baning sala na selfish kaayo ko? Pero dli man sad gud ni akong sala ni dili siya interested ni Procopio.
I used to despise people like myself. Sauna sige kog sungog og "Hoi, bro's before ho's oi!" sa akong taga barkada kong mo flake sila og Dota para mag duty sa ilang uyab. Pero awa nako karon... times ten as worse. Proud kaayo to akong barkada sa atong Christmas Eve thing. Nag expect jud sila na magka dayon si Procopio og Carlita within this Christmas Break.
UNSA AKONG DAPAT BUHATON??!!
Hadlok najud ko....
Hadlok ko of having the reputation na mangawat og uyab.
Hadlok ko of losing the respect sa akong barkada.
And most of all, hadlok ko to lose the respect sa akong best friend na ni salig jud nako!
I feel so dirty.