lami kaayu ni labi na butangan ug tuno' nya daghan sili spada...
lami kaayu ni labi na butangan ug tuno' nya daghan sili spada...
uu lami jud ang tinunuan nga inun-unan.
mao ni ako recipe: isda, native nga suka, iba, paliya, talong, sili ispada, ahos ug bumbaygamay nga mantika sa baboy, ug tubig gamay. unaha ug han-ay ang iba, dayon isda, dayon ang mga lamas dayon ang talong ug paliya. butangi ug suka ug tubig gamay. inig bukal, butangi ug matika gamay dayon timplahi ug asin ug maggi magic sarap ug brown sugar gamay.
Butangan ug luy-a ug saging espada ug gamayng mantika.
this is how i cook inun-onan:
1.) andama ang isda (kinuhaan hasang ug tinae); luy-a; ahos; sily espada
2.) sa limpyo nga kaldero ibutang ang luy-a, ahos, sily espada, isda & asin/salt (in order)
3.) itak-ang ang kaldero sa stove hangtod mobukal kini ug paabota nga mahubas ang iyang kaugalingong tubig/liquid
4.) inig kahubas butangi ug suka (mas maau sukang bisaya), pabukala ug usab hangtod sa maluto
5.) timplahi ug bitsen.
pwd sad nimo butangan ug iba, palya & talong pero kung pang matagalan imong gusto ayaw nalang...
...before ka maka luto ug inun-unan palit sa'g ISDA ug SUKA ni aling Dionisia! kanang suka na sa unang tilaw palang nimu magabot na imong agtang ug simod.
Pili lang og kaldero na dili na kaayo gamiton kay maka buslot raba na
Akong papa muluto ug inun-unan mu last hantud sunod-sunod ugma..ahahaha. ingon ani ra iya buhataon:
Isda ibutang sa kaldero timplahan ug asin nya dinukdok nga ahos nya butangan ug suka ug gamyang water. Dayon kabukal butangan gamayng oil.. nya taod-taoran... MANA!
Paborito jud ko ni pagkaona jud.. niluto-an sa akong lolo lahi sad butangan ug iba dayon puston ang mga isda ug dahon saging..hehehe. lami sad kaayo..
Dapat ra jud sakto pagkaluto ang isda aron di dayon ma pan-os.. mao ra.
Similar Threads |
|