thank you sa enlightenment boss. mao na main concern nko mura ko na discourage although i manage to reach 7k+ hours for over 4 years nko with job pero mao lagi pag sulod aning new upwork system kay daghan na usab. daghan na ug kailangan may unta to pede ra maka apply dili pa jud kay mao jud ilang needed. pero cge lang i will try to look for a client nga dili pud strict.
Onsay job sa upwork nga pang sys ad. or technical? Wala pa noon ko ka experience aning upwork pero ganahan ko motry
Boss Htennek patabang ko sa upwork. nag offer ako client og data entry $13
every 500 entries ako ma human. amo form of communication kay sa skype ra
gtagaan rako nya google excel sheet and link sa ako e.copy paste. wla man mi
nag gamit og upwork app pra ma record time. ok ra kaha nah boss? 1st job naku
and nahan ko na smooth amo process bah kay di kaayo ko sweto ani
naka human naku 1000+ data entries and wla paman update sa ako paypal account
nag expect unta ko $26 pero wla paman sud. maikog pud ko ask. mahadlok ko dili ko
bayran.
boss zhibi daghan man Freelance job sa upwork.
search lang sa categories na imu ganhan or mas prefer nmu
Web, Mobile & Software Development
IT & Networking
Data Science & Analytics
Engineering & Architecture
Design & Creative
Writing
Translation
Legal
Admin Support
Customer Service
Sales & Marketing
Accounting & Consulting
unsay ilhanan nga gi scam ka or fraud ang client
dba boss kung gi accept na nmu ang job offer nila
mo reflect man sa My Job nga tab sa ako upwork
amo transaction kay via gmail og skype ra bya
pero boss gi review man naku ang client.
verified man ang status og naa reviews
dili rani kulba boss BoABug?
salamat diay sa reply
ngano paypal man mo? if bag-o paka ayaw ug sugot payment outside sa upwork. naa baya na possibility scam, hopefully dili.
kay if iend na imo contract nga wa ka ma bayran through upwork samot na if wa jd ka sendi paypal (if mao inyo sabot), d ka maka leave ug comment/feedback sa iyang profile.
ug bawal man unta na mo transact outside upwork (pero pde ra gud na d lang pasakop, mostly mahitabo ing ani kana rang dugay ug trusted na nga client ug maka save sa bayronon), ok ra man sad gamit mo skype d lang unta outside upwork ang payments specially new paka. d sad ka makakuha ug feedback ana if d iagi sa upwork ang payment.
or correct me if I'm wrong sa pag sabot sa imo paypal na funds gi huwat. basin imo pasabot ang payment through upwork pero gi link imo paypal account sa imo upwork account. hehe.
Last edited by Htennek; 09-30-2016 at 09:25 AM.
Kung wala kay contract sa upwork para sa imo first job, high risk dyod na nga daganan raka sa imo client when it comes to payment.