Page 2161 of 2311 FirstFirst ... 215121582159216021612162216321642171 ... LastLast
Results 21,601 to 21,610 of 23103
    Elite Member rl's Avatar

nindota maka daog og toto and uli balik cebu oi lol

Quote Originally Posted by maccebu View Post
    Asa diay ka paingon boss? Uli ka cebu or balhin kag work lain nasud? Unsay naka decide nimo nga mo balhin/uli ka boss?

Kami gusto na mo for good pero maglisod man gud mi kong walay source of income nig uli.. gagmay pa mga bata namo unsaon nalang..
    Adto na siya's mas daku nga isla Boss... sa MY

If you dont mind me asking, pila na diay ka ka-years diri Boss as ofw?

Asa diay ka paingon boss? Uli ka cebu or balhin kag work lain nasud? Unsay naka decide nimo nga mo balhin/uli ka boss?

Kami gusto na mo for good pero maglisod man gud mi kong walay source of income nig uli.. gagmay pa mga bata namo unsaon nalang..
    actually boss nag apply ko diri sa Sg ug sa Malaysia.. both naay offer, syempre dako jd ang offer diri sa Sg, pero gina evaluate nko gamay ang sitwasyon. Goal man gd nko is maka uban ako family, so naka decide ko na balhin sa malaysia. although same ra ang swleldo, walay increase, pero makuha nko o ma uban na nko ako family. So depende raman jd ni sa goal ninyu. Ako is gamay pa ako anak boss, dli ko ganahan mag dako wala akong presence. so mao ni personal decision ni nko. Pwede raman sad diri sa Sg, tigom mo maau then ultimately pwd mo migrate or samtang naa diri startup mo gamay na negosyo sa pinas pero yaw sa ka uli. sa ako is ultimate namo is to migrate but for the meantime ganahan ko mag uban mi sa ako family. Ana ra na cya boss. Adto ko KL na..

Elite Member rl's Avatar
    tanaw ninyo pila dapat inyo tigum para maka balik sa cebu? if naa ka anak medyo dako2 gyd kailagan

Senior Member maccebu's Avatar
    Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by yhokz101 View Post
    actually boss nag apply ko diri sa Sg ug sa Malaysia.. both naay offer, syempre dako jd ang offer diri sa Sg, pero gina evaluate nko gamay ang sitwasyon. Goal man gd nko is maka uban ako family, so naka decide ko na balhin sa malaysia. although same ra ang swleldo, walay increase, pero makuha nko o ma uban na nko ako family. So depende raman jd ni sa goal ninyu. Ako is gamay pa ako anak boss, dli ko ganahan mag dako wala akong presence. so mao ni personal decision ni nko. Pwede raman sad diri sa Sg, tigom mo maau then ultimately pwd mo migrate or samtang naa diri startup mo gamay na negosyo sa pinas pero yaw sa ka uli. sa ako is ultimate namo is to migrate but for the meantime ganahan ko mag uban mi sa ako family. Ana ra na cya boss. Adto ko KL na..
    Nindot imo plano boss. Mas mayo mandyud magkuyog ang pamilya kon mahimo. Best of luck boss. Para sa pamilya gyud ni ato mga hago..

Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by rl View Post
    tanaw ninyo pila dapat inyo tigum para maka balik sa cebu? if naa ka anak medyo dako2 gyd kailagan
    Kani moy pangutana nga gatangag og dakong ganti.. Pero gasugod nako tigom gamay at least naay gamay..

Kon huna hunaon nato sa college tuition lang daan tookon naka daan.. Ang bachelors degree naa sa 41T - 57T php per year e times ni og 4 or 5 yrs kay 4 to 5 years man ang Bachelors Degree.. Unya Kada tuig mag cge increase.. Pang consumo pa nimo, baon og pamasahe pa sa mga bata, pambayad sa mga bills, etc.. Faets.. Di nalang nako tiwason mag labad ako ulo huna huna mago ol nalang ko..

Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by jackdi View Post
    Adto na siya's mas daku nga isla Boss... sa MY

If you dont mind me asking, pila na diay ka ka-years diri Boss as ofw?
    Sobra nako 8 years nanarbaho sa gawas boss.. 2007 ko ni biya sa cebu..

Sobra nako 8 years nanarbaho sa gawas boss.. 2007 ko ni biya sa cebu..
    Hala! Di ba kaha ta kaila Boss noh?
    2007 pod ko nibiya. Nya ana nga year, daghan mi nga nanglangyaw.
    Pero nagkatag-katag noon mi... SG, M.E., AU, etc.

But anyway, tigum kutob's matigum lang jud ta ani...

Quote Originally Posted by rl View Post
    Kami sa ako pamilya Boss (2 + 2 teens)... simple ra og kapritso.
    If makakita ko'g source of income nga makahatag nako'g at least P15k nett or more, medyo ok na jud kaayo na para namo. Ako noon, medyo naa ko'y gamay nga confidence nga ma-earn ni nako online bisag naa ra ko balay sa atoa.

Ang angay nako'ng tiguman karon is ang pang-college sa mga bata.
    Im estimating P50k per semester for a 5-year course... and that this amount should have at least 8% p.a. to float above the real inflation rate sa atoa. That's about P1M for 2 kids ---- now !

Kung naa mo'y puller diha, pahuwama tawn ko.
    Kay magsugod na ko'g pangibot og pubic hairs diri kay gold man ni

Og naa mo'y toto number diha, share pod mo ha...
    Kay basin makataghap diay ta, bisag group 2 lang

Quote Originally Posted by jmwreck View Post
    akong bro-in-law kay 1 year experience as IT, wala ma hire or under qualified, usually ila gipangita kay naa dako experience, unless kung pre-school teacher pareha sa ako gimention sa earlier post. so if ECE ka, dili ko sure but kailangan jud siguro ug dako nga experience kay bisan ug dawaton ka sa company, ang MOM ang final decision.
    mao bah boss. salamat sa reply boss. strikto diay keu na ang MOM sa Singapore boss. pasalig man ako kua gohd ky naa daw cea backer pero mao lg mgduha2 pd ta buh ilabi na nga wa patay experience hehe. salamat boss

11.    Advertisement