Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Default Help! - Travel Problem Singapore & Renewal of Passport

Hope someone could help us.. give us some tips

kinsa na ang nakatry pa renew sa ilang passport sa DFA without help of a travel agency? what time ka dapat naa ngadto? unsa ang requirements?

Nagdali mi pa-renew and murag mas madugay daw if muagi pami travel agency

PROBLEM:

- Nakapabook mi ug flight sa Singapore this JULY 09. and karon rami kabantay na ang expiration date dapat 6months after sa travel period.... Nya ang sa ako BF NOVEMBER 09, 2012 na muexpire ... meaning 4months na..
    di na pwede...

QUESTION:

- ok ra kaha na? vacation ra bitaw purpose sa pag adto
    - Pwede ba na maextend sa DFA ang expiration Date? and if pwede unsaon?
    - MAAPAS pa kaha sa July? Pila ka days before makuha ang passport?
    - kinsay naay kaila maka process RUSH (SUPER RUSH) na renewal?

Hope you could help us! Thanks
    Last edited by ooopinkgurlooo; 05-02-2011 at 10:29 PM.

Default Re: Help! - Travel Problem Singapore & Renewal of Passport

Quote Originally Posted by ooopinkgurlooo View Post
    Hope someone could help us.. give us some tips

kinsa na ang nakatry pa renew sa ilang passport sa DFA without help of a travel agency? what time ka dapat naa ngadto? unsa ang requirements?

Nagdali mi pa-renew and murag mas madugay daw if muagi pami travel agency

PROBLEM:

- Nakapabook mi ug flight sa Singapore this JULY 09. and karon rami kabantay na ang expiration date dapat 6months after sa travel period.... Nya ang sa ako BF NOVEMBER 09, 2012 na muexpire ... meaning 4months na..
    di na pwede...

QUESTION:

- ok ra kaha na? vacation ra bitaw purpose sa pag adto
    - Pwede ba na maextend sa DFA ang expiration Date? and if pwede unsaon?
    - MAAPAS pa kaha sa July? Pila ka days before makuha ang passport?
    - kinsay naay kaila maka process RUSH (SUPER RUSH) na renewal?

Hope you could help us! Thanks
    Murag maglisud nakag pa rush sa imo passport karon sa DFA.
    Ang expedite nila is 25 working days then dili pajd na exact na 25 days.
    Ako kauban na extend pag 3 weeks dha nahatud sa cebu iya renewed passport.
    Mas dugay nasad karon ang agency kay naa nay limit pila ila ma process every month.
    Dapat linya naka dd2 4:30AM para makakuha kag number until 80 guro.
    Ako niadto kog 5:00 AM ako number is 143. 250 ra kabuok ila ma process in a day. If dika kakuha ug number until 250, balik nasad ka ugma para molinya ka.

Mao lang nay na experience nako dd2, bag o palang jd ko nag process sa renewal sa akong passport. Expected na May 31 daw ma deliver pero base sa experience sa akong kauban, murag mga Mid June pajd to ma deliver ang akoa passport.

Ang kalangay karon sa pagprocess sa passport kay tungod daw ni kay ang pagpa print ang Bangko Sentral na daw. Centralized na ang printing sa mga government documents ba to. The usa sad kay ang mga nanguli nga OFW gikan sa mga middle east. Mostly sa mga nanguli kay wala nay passport so gipa process sila para sa ilang passport renewal.
    Last edited by xyberblue; 05-02-2011 at 10:54 PM.

bro favor, pm niya ko if nakuha na nimo imo passport ha ... para naa mi idea if dayon mi sa July... if di jud gani madala, ipamove nalang namo... sayang kaayo, hope mahuman jud before July coz July ako birthday huhu...BTW, thank you so much sa imo reply...^_^

Gikan rajud ko from DFA mga 5am napud mi naabot that's why number 130 na amo nakuha na number hehe... my bf is still there.... mga what time kaha na mahuman noh?

Quote Originally Posted by ooopinkgurlooo View Post
    bro favor, pm niya ko if nakuha na nimo imo passport ha ... para naa mi idea if dayon mi sa July... if di jud gani madala, ipamove nalang namo... sayang kaayo, hope mahuman jud before July coz July ako birthday huhu...BTW, thank you so much sa imo reply...^_^

Gikan rajud ko from DFA mga 5am napud mi naabot that's why number 130 na amo nakuha na number hehe... my bf is still there.... mga what time kaha na mahuman noh?
    Ako nahuman ko 12Noon.
    Abi nakog nagprocess ka sa imo passport karon, dapat man tua ka dd2 kay picturan man ka hehehe.

i see... naa naman ko passport... wala problema sa ako.... sa ako ra bf hehe... ok na daw hehe... hope lang marelease before july 09... hehe ^_^

naa man rush 15 business days... ipa renew lng na kay strict kaau ang singapore.. 3 kabuok akong na ilhan na within 6 months kay igo ra naka tung2x sa singapore nya pabalikon ra dayunn.. amew sad kau ug utok ang immigration diri..

really? pag adto namo DFA 25days raman and 35days naa....

25days pinakarush

mao bitaw... nag worry ko kay Strict daw ang Singapore... Maypa sa Hongkong ok ra bisag hapit weeks ma expire ang Passport... ;p

d ghapon kompyansahan ang hong kong sis.. kay ma red flag ta ana.. kato pag adto nko ngadto Nov '10 kay naa pud usa ka babae na gpabalik kay walay invitation letter sa taga HK ug walay return flight.. nakadungan to namo sa Cebupac na flight.. mahibong lang ta ngano gpa lusot sa immigration officer diri cebu..

murag sa DFA basin mas pas2x pag naa kay agent.. kay karon nagkuha pd me para sa akng 2 ka manghud mga 3 weeks daw.. cge lang.. pag July pa mo larga, try lang renew karon by then makuha na jud na ninyo.. naa pd ko kaila na 1700 ra iyang rush..

Quote Originally Posted by iwantmyboyfriend View Post
    d ghapon kompyansahan ang hong kong sis.. kay ma red flag ta ana.. kato pag adto nko ngadto Nov '10 kay naa pud usa ka babae na gpabalik kay walay invitation letter sa taga HK ug walay return flight.. nakadungan to namo sa Cebupac na flight.. mahibong lang ta ngano gpa lusot sa immigration officer diri cebu..

murag sa DFA basin mas pas2x pag naa kay agent.. kay karon nagkuha pd me para sa akng 2 ka manghud mga 3 weeks daw.. cge lang.. pag July pa mo larga, try lang renew karon by then makuha na jud na ninyo.. naa pd ko kaila na 1700 ra iyang rush..
    Dali ra baya sauna, ga start ni ang delays last feb when the printing of passport was done at Bangko Sentral Office Manila na. Guba daw uban machines dd2 mao dugay na ang processing. Usa sad sa hinungdan is katong mga gipapauli from troubling middle east countries kay mostly sa ilaha wala nay passport. So gipakuha sila ug balik which is makapataas sa queue sa passport processing. Hopefully temporary rani.

Expedite processing will take 25 days while normal processing takes 35 days.
    Magpa agency man unta gani ko sa ako passport renewal pero ang estimated time daw na makuha nako ang passport kay end of july na tungod kay naa ray limit sa number of passports na ila ma process every month. Then mostly naa na naka queue sa ilang list for that specific month mao mo take time na for some agencies to process your passport

Problem Solved! Hay Slamat! Worth it amo paglinya 5am sa DFA.

Ok ra diay maextend and expiration date hehe... Wala nalang nadayon parenew ako bf kay naextend na iya expiration date... hehe

Nahuman process before 5pm....

All is Well! hehe

Salamat sa inyo mga reply! ^_^

11.    Advertisement

Page 1 of 2 12 LastLast