
Originally Posted by
mzkukuro
sir lloyd, congrats sa mga goat kids. ask lang ko sir, pila ka months ka ga sell sa market? which market pud ka ga dump sa imong mga goats sir?
Thanks. wala pa man ko naka baligya gyud ug goat kay mao pa man ang akoang pag sugod ron na year. Bali, last end of Feb ko nag sugod sa farms atong nag bakasyon ko dha sa Cebu. The best age sa goat na ibaligya kay mga 5 to 6 months. Nindot man ang unod nila ani. Humok pa then dli pud isog ang smell specially sa mga bucklings na wla gi castrate. Kaso lang, kun dli dagko na klase, medyo dli kaayo sila bug-at sa ani na age. Kun dli madala ang 5 to 6 months na age kay gagmay pa, ok ra pud ang 8 to 12 months. I need to ask some ideas from Bro Dmads on this one kay lagi, newbie pa man ko ani pud.
Mas maayo gyud na kuha ta ug nindot na buck(s) kay ang genes sa bucks mao man ni kasagaran ma carry sa mga kids. If you're into meat production, mas maayo gyud na ang buck(s) kay Boer... either pure or mixed blood. Mao ni ang kasagaran naa sa mga writing gyud kay dagko man gud ang boer then meaty sila. Mas lami kuno ang meat basta naa'y boer breed (as written dri sa net). Na ambot ani, dli ko maka sulti kay para nko, same ra ug lami ang unod sa kanding inig maluto na. hehehe... Kusog pud mo grow ang boer. But, a nubian buck is also preferred na i-breed sa mga does para ma upgrade sila. Dagko man pud ni ang nubian, kusog pud manubo unya pwede for meat and milk production.
I'm targeting to release the 1st batch by next year siguro... sugod ni sa mga bucks (kaning mga kids ron). So far, kay ubay2x man ang mga bucklings. I don't need additional bucks sa farm yet kay naa man ko 2 breedable bucks ron. But I'm planning to keep 4 breedable bucks puhon para dli mag inbreed sila unya.
Regarding sa market, the plan for now will be the local wet markets & mga kandingan. Mag start ko ug pa canvass when the time na hapit na nako i-release ang batches for meat para naa ko'y idea & comparision puhon sa potential revenue na ma generate nila.
Allow me to share pud ani. Dri sa Shanghai, ang age goats na gi katay kay 5 to 7 months. Mao ni ang feedback sa mga tindero ug tindera sa wet market na akoang gi pang ask. Inig baligya nila sa meat dri. Dala ang panit. Unlike sa atoa na himo-on ug kilawin ang panit. Kay bata pa man lagi, dli gyud smelly ang meat dri. Humok pa man, dali ra malata inig luto. Goat, sheep and occasional beef akoang paliton para sa akoang consumo dri. Sa aning tulo, ang wonder meat kay ang goat meat... based ni sa mga write up dri sa net.