pepino and mango salad: pepino, mango na sweet jud ok? then salt n mayo na plain n sugar gamay, add on lang limonsito if u like a bit sour sa taste. and bit-sin.
preparation: clean mango n pepino:
procedure: cut 1 whole pepino sa center pa taas, then chop ang haft thinly. make pepino like this line ________ naka horizontal sa choping board, then next cut pepino like this ///////////// thin siya, then put it in a bowl with salt, mix it okay okay okay with clean hands then wash it with water, for the pepino's presentation ayaw i peel tanan nya skin, peel it like strips, green white green white green white sa peeling, meaning as is ang skin na green then white na na peel nimo. next time ill add pictures para ma kita, lisuda explain oi. hehehe. then for the mango, cut iya unod, then cut thinly pud horizontal, make sure no skin ha? hehehehe.
mixing: mix pepino and mango, salt gamay, then sugar and mayo. basta thin ang pepino. ang taste ani kai sweet and salty gamay pero not to salty, then ang sweet sa mango ani mo mix sa mayo, sugar gamay n bit-sin gamay, mag depende ni sa taste ninyo. ok ni pag cold ang mango n pepino after na cut, e freg sa or add same cold water or ice.
remainders: sa pepino, dali ra kaayo na mo suyop sa parat. kai thinly cut mani cya then pag wash ani with salt, then wash water. why salt i wash? bitaw noh? i ask maning about that pero i forget. hmmmmmm aside maka add cya taste sa pepino then maka grand cya sa part sa pepino, like it haft cook, something like that mantingali. hehehehe.
hope na kuha ninyo, kai to be honest. nag lisud pud ko ani bah. very simple pero siludan ko. ambot ni wat to sa migo nako. naa sa uno or mizu sa waterfront chef sa japanese restaurant, im not familiar sa name basta sa waterfront japanes food. if maka adto mo, ask him lang. francis daniel maning ang name.
few ra akong vegan foods. but il still try to share wat i know. ^_^
hope it adds up sa food tip ninyo. good luck sa pag cook.
so LETS EAT? ^_^