butangna og sili espada..
kadtong kaha nga gi buhat sa clay gamita part
lami pud tingale,sagolan ug udlot sa mangga pahumot.......
same tag tinimplahan sa inon.onan bro... dapat sa clay pot nmo siya luto-on ug dili sa aluminum kitchen wares.. sukang natural mas maayo ug mantika sa baboy... mas mo lami siya if the next day pa nmo kaonon..
blue marlin na gi inun.unan... sus!!! mag dul.ay akong laway sa kalami ana...hehehe!
1. make sure isda is fresh. one time i bought a kilo from a fisherman. as in siya jud ang nagsawum (gi net daw...di kaayu ko sweto ani).
2. I think nice jud ang isda sa bato. remove scales, gills, insides. wash clean. arrange in pot.
3. add the following: crushed garlic, sili espada, ginger, onion, salt.
4. cover and cook. NO WATER! Let fish cook in its own juices. hmmmm can you smell it now?
5. ayaw sad pahubsa (katong nagluto ko kay nahubas...pero lami man gihapon). add vinegar. check taste. let it simmer for a few minutes more.
So kani nga version walay tubig. pina uga gamay. maski dili i-ref, dili ni siya madaut for 1 week, ingon sila. wa ko ka prove kay two days nahurot naman nako hehehe. as in lami kaayu. mo matter pod gyud tingale nga fresh kaayu ang isda.
bsag unsa jud bsta fresh lami man,,den naa pd nas kamot s agluto nganong imal...hahaha
Similar Threads |
|