Page 43 of 62 FirstFirst ... 334041424344454653 ... LastLast
Results 421 to 430 of 612

upppppppppppppppppppppppppp

age 32 elance odesk. . contractor.

Quote Originally Posted by bizgirl View Post
    Interesting kaayo kay ang 4 companies nga gi-mention ni @quantuminplus kay naga-invest ko ani. Monthly pud naga-invest ko sa akong savings - bisan as little as P1000 saved from sweldo. Sa monthly nga investment nako didto ko sa company nga pwede online transaction lang and capable of online monitoring pud. Kapoy man gud mo-adto, maglinya ug hulat. While the others kay panagsa ra, just for diversification.
    @bizgirl yaw kumpyansa sa online transaction.. ky na biktima mi this year lng.. one of the bank na gi mention ni quantuminplus .. hapit pami wla nailisan ky dli ma trace sa bank ang pag hack (6 digits raba ang amount. kulba kaayo). mygani after 4months nailisan ra tawn.. naka loy an. so karon bahala nlng mo linya ko sa bank. bahala kalas oras bsta safe lng.

and..mo post nlng jud pod ko ky 3hours ko nahuman basa sa 43 pages.. grabeha. pero worth it rapod ky daghan ko na learn.. thanks sa mga nag share.. ka relate ko sa mga pang huna huna ninyo.. and here's my story.

year 2008- march 2011- ni stop ko college and ni kuyog sa ako best friend dri sa bohol ky nag biz iya family ug eggs sa manok. wla napod ko kasabot adto sa cebu ky dli kayo mi compatible sa ako mama kung dug ol mi. nindot pa amo relation kung mejo distayansya mi gamay. then ganahan pod ko sa treatment sa family sa ako best friend ky mura sad ko member ra sa family. ok kaayo to ang biz ky barato pa ang hatag sa bantayan and wala pa kaayo kompetinsya. deliver mi round bohol and supply sa tanan merkado. nidako jud ang biz.. gi sweldohan rako adto pero dako2 ang rate ky right hand man kibali ko.. and kadto nkatigom ko ako ny nag supply ug mga plastic para sa itlog and sa oil.. then naa pod to chicaron na sideline gamay.. nidako ako savings, nagsalig na.. sige na gasto2.. larga2.. laag2.. hantod naabtan sa family problem (nga long story).. and na bungkag ang family. nisulod bisyo ako best friend pero wla ko nagpadala mao decide ko ule sako cebu.. nkabayad pako sa utang sa ako bestfriend ky ako tana e try ug save ang business mao nangutang ko pero wla najud nadala..

april 2011- . nka work nako.. web research/ data analyst. mura ra siya data entry.. nagamit ako pagka IT ky paspas man mo encode (lol) and naa knowledge gamay sa pc/net. pero sa 1year nako na sweldo igo ra gebayad nako sa utang sa ako best frend.. pero sa 2years wla jud ko na save bsan gamay. 14k ra monthly salary. wla insurance.wla increase. graveyard pajud. PAET. until i met a friend nga nag biz ug eggs sa cebu. then sabot mi anhi mi bohol ky wla pa kau sila idea unsaon pag start dri sa bohol. wla pako ni quit sa job ky na approve nga mag home base ko diri sa bohol while nag start mi sa biz diri. oct 13,2013 mi abot diri then PAGKA SWERTE NALNG JUD KY after 3 days. gilinog diri.. naa ny damages sa itlog. naguba na ang balay nga amo gi abangan.. ni suggest ko na ule lng sami cebu pero gusto mopadayon ako frend. sa truck nlng mi mangatolog ky dugy naabot ang trapal na amo gi order diri cebu.pagka PAET. pero dli ko kalimot sa iya gi sulte nga "naay potential ang business kung maglisud-lisud ang panahon". naa jud diay kaayo coz wla ny klaro nga supply dri sa bohol adto nga time. ang alturas mahal na kaayo itlog. nka sud jud mi sa market.. but sige pako work adto at night.. deliver mi buntag. work pako night. GRABE nga pag ANTOS. then kadugayan ni decide na sa cebu lng ako frend para ma sure amo stocks para bohol. ako nlng na incharge tanan.. naa nami 5 ka workers gekuha. hantod nagka problema ky dli ko mka focus 100% sa business ky work pako nyt. ang mga kupit sa tindero. sa cashier. dli pako mka kwenta dayon. mao to nagka problema.. ni undang nlng jud ko sa ako job. ky gi kapoy nasad ko for 3 yrs sa graveyard. focus na tana ko sa egg biz pero karon nihit napod ang supply.. and taas ang price. dli ka compete sa alturas price and sa uban poultry dri bohol..

karon.... mejo hiny ang egg biz.. nag carenderia sako for 3months now duol sa skul.naay coffee machine isa. and nangita sako lain ma sideline ky 5 mouths ako gepakaon karon.. plus 4dogs and 5 cats..(lol). 4hrs ago pa nako na open balik ako account sa istorya.. ky nangita ko ma business partner sa cebu... or bsan asa.. or c bsan knsa mka help na madayon ako gi plan na small biz karon.. mao ni ako plan karon.. suggest lng pod mo pls f naa mo idea.

dri sa bohol.. mka supply ko ani na products pero mangita pako buyer sa cebu or bsan asa:
    1)firewood and charcoal (kahoy and bagol)
    2)copra and bagol
    3)amakan
    4)lipak/kawayan
    5)mga handicrafts

and nangita ko sa cebu asa ko mka palit ug barato para dalhon nako dri sa bohol:
    1)skinless,chorizo,meatproducts and etc...
    2)detergent powders and pang balay na products na cheaper kysa sikat na brands
    4)peso net and atm or internet cafe.
    3)need ko suggestion ninyo dha kung unsa kaha pwede madala pa nako diri sa bohol.

thank you sa nibasa aning mejo taas nga story nako and sa mo suggest.. and sa nibasa i hope naa mo na learn sa ako story.. coz ako dako napod ko na learn sa ako experience..

matsalams ISTORYANS..

@cebu.opportunities
    my contact number:
    09272581483
    09436828833

please buhi-a tawon ni balik nga thread kay daghan kayo istoryans na interesado ug business (usa nako)

ug nadayon tong stock trading nga tutorial ni boss superstar?
    ako jud gibasa from page 1 down to the last post ug sa tinood lng wa nausik akong panahon ug binhod sa tiil. worth it kayo ug daghan kong nakat-onan. ako na gani gisuwat akong mga ideas sa notebook.

so please update namo mga negosyante!!!

Quote Originally Posted by arpa View Post
    18, lending, piggery, planning to expand mobile application development ug graphic design shop, and by the way working student diay ko ))
    bro, about aning mobile application ug graphic design pwede ko nimu e pm.. actually nag plan pd kog business aning graphic kay usa ko ka artist.

School canteen ako bisness, gamay ra cya, pero naka survive ra man pod, Nikita pod cya 3 years nA mi run...plan pod ko ngita ug lain bisness ky wa koy Kita if walay klase�� lol. Mao cge kog basa2 dri, nindot ni nga thread ato ni padayunon oi mga istoryans...

Yup nag read ko sa books ni colayco, ni palit jud ko sa national bookstore, hahaha, and Ako cya gi like sa fb para sa updates...

Nindot kaayo ni nga thread mga sir. Mo share lang pod ko gamay. Mag 30 years old naku. Akoa career jud is naa sa BPO industry for the past 7 years. Ni undang ko kay kapoy na jud kaayo. Naa man koy tigum gamay ni contact ko sa akoang barkada and we conducted ug study kun unsa nindot nga business, mao to nga ni franchise mi ug Agency. Right now, it's going smoothly and hopefully before mag end ang 2015, I can start branching out sa Cagayan de Oro, Davao and Manila.

11.    Advertisement

Page 43 of 62 FirstFirst ... 334041424344454653 ... LastLast