Results 1 to 5 of 5

Default kinsay advance na sa SQL 2005 or 2008 na kamao or familiar sa sp_makewebtask og SSIS?

Naa man gud koi Job g create using sql server unya twice a month mo automatic og run unya mocreate ni sya og Excel file og e email.

Karun gusto unta ko makabalo unsaon na maka output kog usa ka attachement na EXCEL pero duha or more ka Sheets ang naay result using SQL.

Ang ako na bal-an sp_makewebtask usa ra ka sheet iya ma output.(mao ni ako gamit run)

Sa SSIS diko familiar kaau.

Kung kinsa mkahatag nako og idea or different approach ani na issue mga ka istoryans, Please help.
    (karun ga cge pako search unsa maau ani na solution.but incase naanay naka sugat ani. share naman.)

wala juy tubag, panagsa ra kaayo kita ug DBA na bisya brod.

Quote Originally Posted by jaez View Post
    wala juy tubag, panagsa ra kaayo kita ug DBA na bisya brod.
    @jaez, hahahaha.. sayanga..

TS, ang ganahan nako nga style kay maghimo ug program na mo-gather ug data sa sql, save as csv, then ang program ang mo-email dayon amo i-add sa scheduled task manager ang program kung kanus-a i-run.

mas advantage man gud kung maghimo ka ug program kaysa built-in sa sql. mas naa kay kontrol, labi na kung himoon nimo sa pamilyar na language. mas naay kontrol meaning, pwede nimo dungagan ug logging, pwede pud checking sa imong gi-gather ug daghan pa.

Agree ko kang @kyle_nexus.

Ako ma advice kay mag create ka ug separate nga application like a console application or any type of application na ma add nimo sa Windows Task Scheduler. Ang application na ang mu query sa server, mag create sa excel file then mag send sa email. Mas dali i-maintain ug mas dali pud mag-add ug functionality kung separate ang application. I don't think ang imo DBMS pud mag handle sa mga ing-ani nga tasks.

Mao ni ako ma suggest nga library para sa excel generation, EPPlus-Create advanced Excel 2007 spreadsheets on the server - Home. Dali ra kaau ang API ug dili pud need naka install ug Excel imo machine.

Hope this helps.

BTW, nag gamit nako ani nga approach para i-automate ang daghan tasks sa lahi2x nga systems (SQL Server, MySQL, Quickbooks, Web API etc) sa web server sa ako clients, so hopefully ma-apply pud nimo ni sa imo problema. Happy coding!

6.    Advertisement