Boss, asa mo mgpalit sa inyo mantika gamit pra luto sa inyo carenderia, carbon? pilay palit ninyo per kilo?
Boss, asa mo mgpalit sa inyo mantika gamit pra luto sa inyo carenderia, carbon? pilay palit ninyo per kilo?
Boss ang costing namo is pina-reverse engineering nga style. Sugod mi sa presyo kada sud-an. For our case 25 pesos usually ang sud-an. And then magprepare mi ug 1 sud-an good for 20 servings. That's a total of 500pesos. Diha na dayon mi magbase sa 500 para pampalit ug mga ingredients. Let's say, sa 500 amo kuhaan ug 300 para gamiton sa ingredients. So kita na ang profit nga 200.
Sa Carbon mi gapalit sauna boss, kanang Jerry Can ang sudlan. Kalimot na pud ko boss kay taod2 na mi wala ka carbon. Layuan man gud mi, sa gasolina ra mapa-ingun ang ma-save namo as compared anang sa mercado mangompra. Pero ok dyud baya unta ang Carbon kung dinaghan ang paliton kay deperensya dyud ug presyo. Pero kung sa Carenderia lang, pwede ra man sa pinakaduol nga mercado. Kay di man sad ka pwede mag-stock ug mga gulay kay malata.
Mga bro, just a question, I wonder if my idea is good for the business, but as far as the customers are concerned, this will be good:
Kung magluto ko, ganahan ko na ako ihatag tanan para malamian jud ang pagkaun, sakto na ingredients sa lamas ug tanan na pangpalami. Ang uban nako nakasturya kay dili daw kaau nila ihatag tanan inig luto kay duol ra sa alkanse.
Asa man kaha ta ani dapita? Para nako gusto jud ko na mahigam ug balik ang customer tungod sa kalami sa pagkaun mao na gusto ko na all-out jud sa ingredients ining luto nako.
Amo kusinero boss di dyud lutuon ang sud-an kung naay kulang. hehehe Arte na kng sa arte pero mas maayo na lang dyud ng inana kesa sa kanang daginoton ang ingredients. Sa amo experience, wala pa sad baya mi nakasulay nga na-alkanse tungod kay gakompletohon ang ingredients. Kay tinuod baya dyud nga sa carenderia, kaya moginansya nga madoble imu puhonan. Since kaya man madoble, amo na lang gibalanse nga dili sad mi mamugas nga madoble ang ginansya kundi mahatagan pud ug value ang worth sa ila money.
Natun-an ra pud ni nako boss sa linya ni Anne Curtis, "I know the market because I am the market." Dako kaayo ug tabang na sa among business strategy. Tingkaon man dyud ko ug carenderia, and naa man dyud na usually mga flaws and I admit naa gihapon sa amoa, with this, mangita dayon ka ug pamaagi to address this shortfall nga hinaot maiwasan in happening sa imu business.
First of all, salamat kaayo Boss Tweat sa imo kakugi sa pag share sa imo mga huna-huna ani na negosyo-a. Atleast, my journey to this kind of business won't be lonely considering the wealth of information this thread provides.
Hinuon, karun panahona, ako gibuhat kay gathering of information sa jud. Ako pa istudyohan ang foot traffic inig open najud sa The Copenhagen sa atbang sa Prince Warehouse Mandaue. Pero ako tan-aw mura mo-alegre jud amo lugar inig able najud ana and that is the opportunity that I'm looking for. Maayo nalng gani na di nako kailangan mag-rent pohon malu-oy ang Ginoo. Mura along the way Boss Tweat, naa pa unya ko mga pangutana i-post dinhi. HInaut pa unta na maka-share gihapon ka sa imong mga huna-huna pohon.
Similar Threads |
|