unsam an experiences ninyo ani carenderia, okay ra bah ang kita? unsaon man ang mga sobra na pagkaon na dili mahalin?
unsam an experiences ninyo ani carenderia, okay ra bah ang kita? unsaon man ang mga sobra na pagkaon na dili mahalin?
interested sad ko ani na thread .dali ra man ni start og carenderia but needs input from storyans nga naa ani na business...
please input mga pila sad kaha kita ani mga 10 ka la mesa
murag walay replies pa gyud mga bro hapit na mag 1month ako query. hulat2 lang ta basin naa pohon mo feedback
naa miy carenderia before. ok man ang carenderia, aside na halinon jud ang pagkaon, apil na pud ka ug ang imong katabang sa kaon... about sa mga sobra, depende man na. if mga dry, let say porkchop, inig ka ugma mao lang gihapon to pero i-revise nimo, butangan ug sauce ug patatas.. if nilat-an or sabaw, make sure lang jud na ilahi daan ang unod sa sabaw inig dayong close ninyo. kay kung isagol lang, wala ta kahibaw if mapan os ang sabaw or lain ang lami inig ka ugma, at least, dili maapil ang unod.. ang unod, isigurado jud na ug ref.. then dugangan lang pud inig ka ugma. after sa oras sa lunch, usa mangaon ang mga employee nimo, ang sud anon, katong dili kaayo halinon pero dili pud mahal kay alkanse na.. hehehe!!
every end of the day, make sure maglahi/mag-gahin ka ug kwarta para sa:
1. gasul/shellane
2. abangan
3. sweldo sa empleyedo
4. kuryente
5. emergency fund
** AYAW jud ug SULOD SA LENDING!!!
** sa mga nagsugod pa lang, ayaw dayon kuha ug katabang.. ask help from your relatives first.
hope makatabang ni..
@yhantrix. nice input bai esp. sa mga sobra na food. Karon pa ko ngana diay na and it helps a lot to know.
welcome
let me remind you diay, ang first three months, puro jud ka pagawas ug kwarta, don't expect nga naa dayoy ginancya. imo pa man tansha-hon kung unsay ganahan/halinon sa masa... then make sure dili balik2x ang imong baligya nga sud-an kay pul-an ang mamalitay.. pero make sure, naa pud kay imong specialty na balik balikan sa mga tao.. bale, trademark sa inyong carenderia bah..
nindot gyud ning nay trademark, parehas sa ako nahibal,an, ilaha trademark kay pinirito na manok bisaya.
@ lhorenzoo:
carenderia namo sauna naa sa lapu2x.. duol ug school. mga 5-6 years pud to among carenderia.. na close among carenderia sa daghan nga reasons:
1. wala nay kusinero (akong papa ang kusinero, gi hire cya ug balik sa iyang boss nya gidala didto sa bicol)
2. ni mahal na ang abangan sa pwesto - labi na ni click among carenderia ni take advantage pud ang tag iya sa yuta..
3. nanganak ang usa sa among sinaligan na helper..
4. naka trabaho na mi, walay kasaligan akong mama sa tindahan.
5. gi sudlan pud sad ug lending.. samot ka untoy!
yep, naa miy specialty ato.. mga tricycle driver among mga customer inig dayong pamahaw nya mga studyante inig paniudto. ang specialty namo ato kay lanciao, bicol express, ug laing..
Similar Threads |
|