Page 243 of 337 FirstFirst ... 233240241242243244245246253 ... LastLast
Results 2,421 to 2,430 of 3362

Default Re: C.U.T.E. (Cebu Ultimate Turtle Enthusiasts)

ma unsa d i ang tortol kng di cla ma uga ? heheh ... mamatay ? heheh
    daghan kay kog pangutana .. hehhehee

Quote Originally Posted by SHDjeanny View Post
    Magka shell rot sila.. hehe madaut ilang shell nya ma deform, nya ambot d kaayo ko mka describe. search lang ug shell rot on turtles sa google

kailangan man daw na sila magpa uga and pa init, murag half sa ilang adlaw... wai labot ang gabii.. so half if not more sa mornings mag pa init na sila sa suga. If naa ka time, ipa expose sila ug unfiltered sunlight mga 30 minutes a day, that's if wala kai UVB bulb. Make sure lang pud dli init kaayo ang naa sila lugar na ma shade-an sila..

ang buhaton nko is naa man ko dako na plastic palanggana nga ibutang nko akong duha ka res, and ako ipa expose sa direct sunlight ang half sa palanggana, and other half kai ma shade gkan sa atop or anything, basta para naa sila mataguan in kaso init na kaayo. 30 minutes a day lang, everyday, if makaya. Much better na kaysa whole morning ug afternooon exposure sa UVB bulb.

So routine nila is 30 minutes sunlight, ug whole adlaw kai ipa-on nko ang init na incandescent bulb ba na tawag ana, kanang yellow ug suga... currently 60 watts na suga akong gigamit, naa man toh 40 baligya sauna pero wala na ron. Ang sunlight para mka tabang sa ilang calcium ug vit d absorption, as i remember, pero dli ko sure sa details kai mga last year pko nag research about ani, before ko nipalit. Ang suga sa aquarium na init2x kai pang pa uga ra na nila. Both kani na practices essential sa ilang life para dli sila mag develop ug health problems. Ma discourage ka kung magka shell rot imong turtle kung mka kita ka sa pics, hehe. luoy kaayo

by the way, akong Luffy ug Ninja mag 1 year na sila next month.... Proud kaayo ko sa akong pirate ug ninja na turtles... astig au

ahhh ... maobha ... hehehehe ... bata pman akng tortol.... gmay pa kaau... as in ..

.. heheh ...tnx sa repz ... mhadlok nlng ko mo gunit kay bsin magka salmonella nya ko .. hahahah ... by the way .. knang gmay pman cla kua .. then 1 day before nko ilisan ilng 2big ... then akng 2big ibutang kay knag imcee man ... ... then dali ra lghe kaau mabaho ilang tubig ... pero naay ni suggest na ang ibutang daw kay 2big sa tabay ? sakto na ? ? hehehhehee knang complete set nmo nga para sa tortol ba kay kailangan jud na sya i buy ? or pwde wla ra .. ? then bsag gmay pa kay kailangan jud na nga painitan sad ?

tnx !!
    hugas kamay ra ang answer anang salmonella. ok raman nang sa MCWD na tubig. pero ingun sila halang daw na sa mata sa tortol. makapalit raman kag mga anti-chlorine solutions sa petshop. i think tag 30 pesos ra na. pwede ra pud ka gamit ug water sa MCWD na imong gipa-stambay overnight. mawala naman ang chlorine content. regarding sa atabay na water, although freshwater na siya, we will never know if naa na bacteria na dili ma-tolerate sa imong tortol, especially kai in-bred na sila meaning wala sila nakasulay sa outside environment sukad ni-hatch sila. so i would not recommend it. mubaho gyud na ang water if you have low or no filtration system. frequent cleaning ra pud ang tubag anang baho na water or have them eat from a small planggana, let them defecate on it, before putting them back sa ilahang balai2x.

knsa d i ang knang murag dako2 dri ? hehehe ... ask lng ko ...
    tnx !
    wala man guro dako2x diri.. share2x raman sa experience sa turtle handling. ako gamai2x ra man ko diri. heheheh

but it is always a rewarding experience to help out other people who are struggling to take good care of their turtles, so if naa mo questions, PAYR dayun para makatubag ming mga naa na experience.. ^_^

sakto si sagoy. and yes, mamatay sila in the long run. there is a common misconception na ang mga Red Eared Sliders a.k.a. green turtles kai dali ra mamatay unya dili mudako. that is because ang mag take care nila dili gyud kabalo unsaon pag alaga nila. if you do some research, kylangan gyud sila ug basking area para ma-uga sila para dili mag shell rot. mao pud na reason na muingon na baho ang turtle kai nag shell rot naman.

may alam kau pwede bilhan ng ibang klase ng turtle maliban sa RES?

Quote Originally Posted by senpai_leokun View Post
    may alam kau pwede bilhan ng ibang klase ng turtle maliban sa RES?
    sa ppf naai namaligyag chinese stripenecked turtle didto... sa una naa pud namaligyag chinese stripenecked turtle sa manalili... pero karon wala na ko kasugat...

unsa na ang ppf bro? asa na siya pud?

Quote Originally Posted by sagoy View Post
    unsa na ang ppf bro? asa na siya pud?
    http://philippinepetfinder.com/forum...73dba46846f602

click the link...

nakigdeal nako ato nya. wala man natuloy kasi na sick daw. sa manalili? magkano guys kung meron kayo jan kahit anung klase ng turt maliban sa MBT,RES, at softshell please po ingana ko, ibuy jud nako providing that 2inch pa cla. please please

noh ... mkuyawan man sad ko kng magka shell rot akng tortol ... bsag gmay pa .. kay kailangan njud nang painitan d i .... wla man gud kay ko time ,... tsk2 ... tnx sa mga advice ...

11.    Advertisement